Kornvalio Lietuvių Bendruomenė
Kornvalio Lietuvių Bendruomenė

Kornvalio lietuvių Joninės su Valdu Teresu

Birželio 25 d. Kornvalio lietuvių  bendruomenė pakvietė  ne tik Kornvalyje, bet ir už jo ribų gyvenančius lietuvaičius  į Joninių šventę,  kuri vyko Penzance miestelyje. Šiais metais šventė buvo ypač smagi, gal todėl, kad susirinkusius smagiomis dainomis linksmino visų taip lauktas muzikantas Valdas Teresas, kuris maloniai sutiko atvykti pas mus iš Londono ir atšvęsti Jonines kartu.

Nors saulė vis pasislėpdavo už debesų ir lietus vis nuplaudavo prakaitą mūsų šokėjėliams (kuriems, beje, tai buvo nė motais), šventinei nuotaikai tai tikrai  netrukdė.

Šventės pradžioje buvo nupinta ne viena dešimtis vainikų –  jie gražiai papuošė  ne tik Jonų ir Janinų, bet ir kitų šventės dalyvių, galvas.

Vakaro metu taip pat vyko virvės traukimo rungtys, moterys ir vyrai lygino savo jėgas darydami pritūpimus su 20 kg sveriančiais bulvių maišais. Smagu, kad patys mažiausi šventės dalyviai buvo patys aktyviausi tiek rungtyse, tiek paparčio žiedo paieškose, o kol tėveliai šokdami linksminosi, jie laiką leido ir smagiai šokinėdami ant batutų.

Vakarėjant, apie 21 valandą, įsiliepsnojo Joninių laužas. Šventės dalyviai, sugalvoję norą, metė į jį žiupsnelius gintaro dulkių, šoko ir dainavo, o patys drąsiausieji  bandė šokinėti per laužą – mūsų nuostabai, jiems tai puikiai pavyko. Šaunuoliai!

Sudegus laužui ir pradėjus temti, šokiai, dainos ir žaidimai vis dar tęsėsi. Kuo giliau į naktį, tuo tik linksmiau ir smagiau darėsi, tačiau, kaip bebūtų smagu ir gera, šventės turi ir pabaigą… Džiugina tik tiek, kad jau kitas metais mes ir vėl galėsime sukviesti viso Kornvalio lietuvaičius į Jonines, kurios, neabejojame, bus dar šaunesnės ir linksmesnės.

Tad norime dar kartą pasveikinti visus Jonus, Janinas bei Rasas ir padėkoti muzikantui Valdui už nuostabias dainas. Be galo didelę padėką reiškiame ir mūsų bendruomenės draugui, ūkininkui Roger Jelbert, kuris jau antrus metus maloniai sutiko leisti mums švęsti jam priklausančioje pievoje. Taipogi tariame nuoširdų ačiū ir mūsų rėmėjams ,,Riviera Produce‘‘ už sceną, kuri saugojo aparatūrą ir muzikantą  nuo lietaus. Širdingai dėkojame ir ,,Real Pica‘‘, ,,Last Mile Express‘‘, ,,The  Farm Shop Leedstown‘‘, ,,Baltic Food‘‘, ,,JI Beauty Academy‘‘, ,,JR Cars‘‘  už jūsų didžiulę pagalbą organizuojant šią bei kitas mūsų šventes.

  Dar kartą ačiū visiems: tiek iš toli atvykusiam muzikantui, tiek lietaus nepabūgusiems šventės dalyviams, tiek rėmėjams. Iki kitų smagių susitikimų, mielieji!

JKKLB valdyba

Linas Klapatauskas