Kornvalio Lietuvių Bendruomenė
Kornvalio Lietuvių Bendruomenė

Tarptautinė cepelinų diena Kornvalio bendruomenėje

Vasario 6 dieną Kornvalio lietuviai rinkosi paminėti jau tradicija tapusios Tarptautinės cepelinų dienos.

Šventei prasidėjus pirmiausia buvo paskelbtas bulvių skutimo čempionatas. Muzikai skambant, puikios nuotaikos lydimi, pasidalinę į dvi komandas, konkurso dalyviai kruopščiai nuskuto net tris maišus bulvių! Taip taip – tris maišus – net tiek reikėjo, kad būtų pagaminta daugiau nei 150 cepelinų.

Kol vieni linksminosi skusdami bulves, kiti liejo graudžias ašaras pjaustydami svogūnus. Na, o vėliau bendruomenės vyrukai, su stipriausiu Kornvalio vyru tituluojamu Rimu Urbanavičiumi priešakyje, puolė spausti tarkius. Pagrindinės vakaro ,,gaspadinės’’ Laimos Rakauskienės padedamos merginos suformavo dailius cepelinus, kuriems išvirus, sėdome prie stalo kaip viena didžiulė šeima.

Šventės metu vyko ir loterija – vienas iš cepelinų buvo be įdaro, o tam ragautojui, kuriam jis įvirto į lėkštę, atiteko puikus prizas, kurį įsteigė mūsų rėmėjai The Farm Shop-Leedstown – net 25 kg bulvių. Jis tąvakar iškeliavo į Renatos V. namus.

Be galo džiaugiamės bendruomenės nariais ir visais Kornvalio lietuviais, kurie su meile ir didžiuliu entuziazmu dalyvauja renginiuose.

Taipogi dar kartelį norime padėkoti šventės rėmėjams: Real Pizza Camborne, Last Mile Express ir The Farm Shop-Leedstown, kad esate kartu. 🤝👏

Iki kitų šaunių susitikimų! 💛💚❤️

JKKLB valdyba